Visithaparandatornio -sidan använder cookies. Läs mer här. Genom att fortsätta godkänner

x

På Kukkolaforsen kan man njuta av flera olika typer av bastu i en naturnära miljö.

VIP bastun

I relaxen en värmande öppen spis och sköna fåtöljer. Från spången som leder ner till älven kan du ta ett dopp. I VIP-bastun finns en torrfurabastu, som är en åttakantig bastu i rysk torrfura. Eluppvärmt aggregat.

 

Bya bastun

I denna handbilade timmerbastu ryms det ca 60 personer samtidigt. Den är vedeldad och har över 300 kg sten i sitt stora aggregat. Ångan är speciell då volymen i basturummet gör att luften fylls av syre blandat med bastuånga. Intill ligger en mysig basturelax och i anslutning till vedbastun finns även en Hot-Tub.

 

Hot-Tub

Ett vedeldat bad där du kan uppleva den totala avkopplingen under bar himmel och med forsens brus tätt intill. Våra bad rymmer 10-12 personer och värms upp till ca 40°C. Vi byter vatten inför varje bad. Vi har flera stycken och de är tillverkade i både trä och rostfritt stål.

 

Rökbastu

En vedeldad bastu med extra stort stenmagasin som saknar skorsten. Röken fyller därför rummet vid uppvärmning. Röken ventileras ut innan bastubadet och kvar finns värmen lagrad i stenmagasinet. Det blir en rundare, mjukare ånga i rökbastun med en svag eldig doft. Rökbastun kallas ofta bastuns Rolls-Royce.

 

Relax avdelningen

Alla våra anläggningar har en relax i samband med bastubadet. Mellan baden kopplar ni av med kall dryck och salta tilltugg. Passar även bra för mindre konferenser.

 

Kukkolaforsen, 953 91 Haparanda

+46 922-31000

info@kukkolaforsen.se

kukkolaforsen.se

facebook logoinstagram logo